Hírlevél 2020/11

jelentéseket

A nagy kereslet miatt ebben a hónapban a jelentések javítására összpontosítottunk. A kényelmesebb betöltési nézet mellett ismét kibővítettük a jelentések hatókörét, és mostantól rögzítjük a látogatásokat, a figyelmen kívül hagyott beleegyezési rétegeket, az aktív ugrásokat stb. Ez még átfogóbb képet ad arról, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba a hozzájárulási réteggel.

Google Analytics és eTracker

Ezenkívül leegyszerűsítettük a Google és az eTracker elemzőeszközeinek telepítését és kezelését. A legújabb frissítéssel a ConsentManager már támogatja a Google hozzájárulási módot és az eTracker hozzájárulási jelét. Az eszközöket tehát úgy lehet használni, hogy a számlálás megtörténik, de a cookie-k nem kerülnek beállításra, ha nem adtak bele beleegyezést.

Változások az IAB TCF-irányelvében

A legutóbbi hírlevélben bejelentetteknek megfelelően az IAB módosította az IAB TCF-ben való részvételre vonatkozó irányelveket. Kérjük, vegye figyelembe a következő változásokat:

  • A témabeállítások most színkontrasztot mutatnak az elfogadás/elutasítás/beállítások/mentés gombok színének beállításakor. Az IAB megköveteli, hogy a színkontraszt legalább 5:1 legyen (előtér vs. háttér). A jelenlegi frissítéssel ez a kontrasztérték kötelező. Az alacsonyabb kontrasztértéket használó témák elvesztik az IAB megfelelőségi beállítását. Kérjük, tekintse át terveit .
  • A jelenlegi frissítéssel letiltottuk az első szintű üdvözlőszöveg módosításának lehetőségét, ha az IAB TCF engedélyezve van egy CMP-ben. A szöveget módosítani kívánó ügyfeleknek további jóváhagyásra van szükségük a hozzájáruláskezelőtől. A meglévő szövegeket ez nem érinti.

További új funkciók és változások

  • Továbbfejlesztések az AMP-weboldalakon
  • Lehetőség a logó kattinthatóvá tételére
  • Új hozzájárulási hatókör az aldomainekhez
  • Az automatikus blokkolás fejlesztései
  • … és még sok más.