Új

Hírlevél 2020/11


jelentéseket

A nagy kereslet miatt ebben a hónapban a jelentések javítására összpontosítottunk. A kényelmesebb betöltési nézet mellett ismét kibővítettük a jelentések hatókörét, és mostantól rögzítjük a látogatásokat, a figyelmen kívül hagyott beleegyezési rétegeket, az aktív ugrásokat stb. Ez még átfogóbb képet ad arról, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba a hozzájárulási réteggel.

Google Analytics és eTracker

Ezenkívül leegyszerűsítettük a Google és az eTracker elemzőeszközeinek telepítését és kezelését. A legújabb frissítéssel a ConsentManager már támogatja a Google hozzájárulási módot és az eTracker hozzájárulási jelét. Az eszközöket tehát úgy lehet használni, hogy a számlálás megtörténik, de a cookie-k nem kerülnek beállításra, ha nem adtak bele beleegyezést.

Változások az IAB TCF-irányelvében

A legutóbbi hírlevélben bejelentetteknek megfelelően az IAB módosította az IAB TCF-ben való részvételre vonatkozó irányelveket. Kérjük, vegye figyelembe a következő változásokat:

  • A témabeállítások most színkontrasztot mutatnak az elfogadás/elutasítás/beállítások/mentés gombok színének beállításakor. Az IAB megköveteli, hogy a színkontraszt legalább 5:1 legyen (előtér vs. háttér). A jelenlegi frissítéssel ez a kontrasztérték kötelező. Az alacsonyabb kontrasztértéket használó témák elvesztik az IAB megfelelőségi beállítását. Kérjük, tekintse át terveit .
  • A jelenlegi frissítéssel letiltottuk az első szintű üdvözlőszöveg módosításának lehetőségét, ha az IAB TCF engedélyezve van egy CMP-ben. A szöveget módosítani kívánó ügyfeleknek további jóváhagyásra van szükségük a hozzájáruláskezelőtől. A meglévő szövegeket ez nem érinti.

További új funkciók és változások

  • Továbbfejlesztések az AMP-weboldalakon
  • Lehetőség a logó kattinthatóvá tételére
  • Új hozzájárulási hatókör az aldomainekhez
  • Az automatikus blokkolás fejlesztései
  • … és még sok más.

további megjegyzések

Webinar Google Consent Mode v2
Új, videókat

Webinárium: Google beleegyezési mód v2

A „Google Consent Mode v2” webináriumra 2024. február 27-én került sor. PDF a webináriumhoz letölthető itt található. A következő témák kerültek megvitatásra: áttekintés Mindenki a Google Consent Mode v2-ről beszél. 2024 márciusától a Google megköveteli, hogy minden webhely és alkalmazás használja a Google Consent Mode v2-t. Ehhez fontos, hogy rendelkezzen a Google által tanúsított CMP-vel. […]
Digital Services Act
Jobb

A digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) az Ön cégére is vonatkozik? Az online platformoknak további kötelezettségeik vannak

A digitális szolgáltatásokról szóló törvény további átláthatósági követelményeket ír elő az online platformokkal szemben. Az online platform DSA szerinti meghatározása vonatkozhat az Ön vállalkozására. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy meg kell felelnie a DSA további átláthatósági követelményeinek. Olvasson tovább, és megtudja, hogy vállalkozása ebbe a kategóriába tartozik-e, és milyen lépéseket tehet az előírásoknak való megfelelés érdekében. […]