Hírlevél 2022/03

Ikonok és tervezési jellemzők

Ebben a hónapban elsősorban arra a sok apró tervezési jellemzőre összpontosítottunk, amelyeket sok vásárló kért tőlünk. Ide tartozik például, hogy a céloknak, a gomboknak és a hivatkozásoknak mostantól saját ikonjaik lehetnek, több HTML- és CSS-kód is tárolható, vagy a szolgáltatói listák és a cookie-listák finomabb beállításai lehetségesek.

Még több új ország

Szintén újdonság ebben a hónapban számos új jogterület támogatása. Eddig a GDPR/ePrivacy-t támogatjuk Európában, a CCPA/CPRA-t Kaliforniában, a PIPEDA-t Kanadában és az LGPD-t Brazíliában. Újdonság ebben a hónapban Mexikó, Argentína, Nigéria, Dél-Afrika, Dél-Korea, Oroszország, Törökország, Izrael, Kína és Thaiföld jogalapja. Ezen területek mindegyikéhez külön beállítások vannak (a kiválasztott csomagtól függően), és a megfelelő jogi szövegek és bekezdések a rendszerben tárolódnak.

Dinamikus tartalomblokkolás

Sok francia kiadó különösen szerette volna kiterjeszteni a dinamikus tartalomblokkolást. A blokkolással például egy YouTube-videót blokkolnak, és csak beleegyezéssel aktiválják. A legújabb frissítéssel a funkció még tovább bővült, és mostantól a weboldal bármely elemére alkalmazható. Tipikus felhasználási eset az lenne, ha egy híroldal blokkolja a szövegeket, ha nincs beleegyezése. Bővebben a súgóban.

További új funkciók és változások

Mint mindig, ebben a hónapban is sok más apró újdonság és változás történt. Itt különösen érdemes megemlíteni a veremek/veremek konverzióját fiókról CMP-re, a látványterv-szerkesztő egyszerűbb és áttekinthetőbb működését, valamint az Apple ATT rendszerének jobb támogatását.